Critical Alignment Yoga

 .

 ideaal voor o.a. rug-nek en schouderklachten

.

Critical Alignment Yoga (CAY) is zeer goed onderbouwde yoga methode om spanning in het lichaam inzichtelijk te maken en negatieve voorkeurshoudingen en gedachten te doorbreken.

Kenmerkend voor de Critical Alignment Yoga is zoals de naam het al zegt de uitlijning (aligment) van het lichaam. Bij een goede alignment kan het lichaam zonder spanning vrij bewegen. Binnen de Critical Alignment Yoga doorbreken we de vastzittende lichaamsstructuur niet vanuit een statische werkwijze zoals dit in vele andere therapieën wordt gedaan maar vanuit het perspectief van beweging. CAY is ontwikkeld door Gert van Leeuwen.

Bewegingen die wij maken in het dagelijk leven zijn via bewegingsketens in het lichaam met elkaar verbonden. Vaak treden door bijvoorbeeld een val, ongeluk, spanning en stress verstoringen op in onze bewegingsketens. Verstoringen kunnen leiden tot problemen denk daarbij aan een kromme bovenrug rug, stijve pijnelijke nek en schouders en klachten in de onderrug.

Critical Alignment kan een grote bijdrage leveren aan je balans in je lichaam, stress tegengaan en/of verminderen en kwaliteit van leven bij ouder worden behouden en/of vergroten.

 

 

Critical Alignment Yoga richt zich o.a. op:

Be-Balanced Critical Alignment Yoga

  • Ontspanning, beweging, kracht en coördinatie
  • de mobiliteit van de wervelkolom
  • Voorkomen en verhelpen van nek-, rug- en schouderklachten
  • Alignment (uitlijning)
  • Ademhaling
  • Veranderd negatieve voorkeurshouding
 

Be-Balanced Critical Alignment Yoga tools

Afdrukken E-mail