Critical Alignment Yoga

 

Critcal Alignment Yoga wordt ook wel rug yoga genoemd.

Het kan zijn dat de bewegelijkheid in jouw lichaam in de loop der jaren is afgenomen. Dit kan onder andere ontstaan door een ongeluk, emotionele of lichamelijke pijn of stress. Met als gevolg dat we een bepaalde negatieve voorkeurs- en beweginspatronen alswel negatieve gedachtenpatronen ontwikkelen.

Critical Alignment Yoga biedt de mogeljkheid om deze patronen te doorbreken en helpt je om de bewegelijkheid van alle wervels ten opzichte van elkaar zoveel mogelijk te herstellen zodat er weer een lichte, bewegelijke en open lichaamshouding kan ontstaan. 

In vele sporten zijn we geneigd om te bewegen vanuit wilskracht en prestatiedrang. Wilskracht richt zich op het gebruik van bewegingsspieren en juist die spieren zijn gevoelig voor het vasthouden van spanning als gevolg van stress. 

Binnen de Critical Alignment Yoga wordt beweging ingezet vanuit ontspanning en gebruik gemaakt van diep gelegen houdingsspieren, hierdoor lossen de structurele lagen van lichaamsspanning één voor één op.

Om bij dieper gelegen houdingsspieren te komen is het belangrijk om eerst de vaak gespannen bewegingsspieren te ontspannen Hiervoor wordt gebruik gemaakt van diverse hulpmiddelen zoals het stripje, rolletje, achterover buigbankje en hoofdstandsbank. De hulpmiddelen maken spanning die veelal niet gevoeld wordt in het lichaam inzichtelijk en met behulp van de adem worden bewegingsspieren ontspannen en houdingsspieren versterkt.

Als daarna de beweging vanuit het ontspannen van de bewegingsspieren wordt ingezet wordt het mogelijk om de vrije beweging van stijve lichaamsdelen te herstellen door het gebruik van houdingsspieren. Vervolgens wordt er een nieuwe structuur ontwikkeld door kracht en coördinatie.

Critical Alignment Yoga is een goed onderbouwde methode waarbij medisch denken, meditatieve stromingen en psycologie zijn verbonden en veel aandacht wordt besteed aan het mobiliseren, stabiliseren en uitlijnen van het lichaam.

Critical Alignment kan een grote bijdrage leveren aan je balans in je lichaam, stress tegengaan en/of verminderen en kwaliteit van leven bij ouder worden behouden en/of vergroten.

 

 

Critical Alignment Yoga richt zich o.a. op:

Be-Balanced Critical Alignment Yoga

  • Ontspanning, beweging kracht en coördinatie
  • Alignment (uitlijning)
  • Ademhaling
  • Veranderd negatieve voorkeurshouding
 

Be-Balanced Critical Alignment Yoga tools

Afdrukken E-mail