Critical Algnement therapiejpg Be Balanced

Critical Alignment Therapie

 

Critcal Alignment Therapie

Stress en een verkeerde houding zorgen voor te hoge spanning in de spieren van de nek, bovenrug, nek of juist in de lage rug.

Deze hoge spierspanning zorgt ervoor dat het skelet van vorm kan veranderen waardoor zenuwen en bloedvaten beklemd raken en klachten veroorzaken. Stijfheid in de rug zorgt ervoor dat er geen doorgifte meer is van beweging. Delen van de wervelkolom kunnen hierdoor geblokkeerd raken waardoor andere gebieden dat tekort aan beweging moeten gaan compenseren. Klachten ontstaan veelal op plekken waar het lichaam dat te kort aan beweging compenseert. Veelal de nek, schouders of onderrug.

Bij deze methode richten we ons niet op de plekken waar de klachten ontstaan maar op de oorzaak van het probleem. Dit is de vervorming van het lichaam, dit kan bijvoorbeeld een kromme bovenrrug zijn.

In de therapie lessen besteden we aandacht aan oefeningen die ervoor zorgen dat stijve spieren ontspannen, waardoor de wervelkolom zoveel mogelijk weer terug kan bewegen naar zijn oorspronkelijke vorm. Als het lichaam recht kan gaan staan kunnen de diepe spierlagen (houdingspieren) in de wervelkolom actief worden. 

Houdingspieren kunnen het lichaamsgewicht zonder spanning dragen waardoor beklemming vrij komen en er een vrije circulatie in de bloeddoorstroming, ademhaling en de werking van de zenuwen kan ontstaan. 

Als het lichaam niet meer hoeft te compenseren zal het klachtenpatroon verdwijnen.

Naast een vrije doorgifte van beweging in het lichaam richt Critical Alignment zich op het neutraliseren van stress doormiddel van het toepassen van mindfulness in rust en tijdens actieve oefeningen waarbij een verbinding gemaakt wordt met het dagelijks leven. 

 

 

 

Critical Alignment therapie richt zich op:

Be Balanced Critical Alignment Yoga Therapie

  • lichamelijke klachten die uitgaan van de wervelkolom: pijn aan rug, nek en schouders, bekkenklachten
  • stressgerelateerde klachten
  • preventie en verbeteren houding
  • veranderen negatieve voorkeurshouding

Afdrukken E-mail